وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

آموزش گام‌به‌گام تنظیم اظهارنامه مالیاتی (اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی)

  • نویسنده : مهدی مرادی

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۴/۰۱/۲۱

  • ثبت نظر

آموزش مالیات

آیا از مراحل تنظیم اظهارنامه مالیاتی برای خودتان یا شرکتتان مطمئن هستید؟ تنظیم اظهارنامه مالیاتی یکی از مهم‌ترین وظایف مالیاتی برای کسب‌وکارها و افراد است. اشخاص حقیقی و حقوقی هر ساله موظف‌اند اطلاعات مالی خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند تا میزان مالیات قابل پرداخت آن‌ها مشخص شود. عدم آگاهی از فرآیند صحیح ثبت و ارسال این اظهارنامه می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند جریمه‌های مالیاتی یا تعیین مالیات به‌صورت علی‌الرأس شود.

برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی به‌صورت گام‌به‌گام ضروری است. این راهنما به شما کمک می‌کند تا مراحل ارسال اظهارنامه را به درستی انجام دهید و از حقوق و تکالیف مالیاتی خود آگاه شوید. در ادامه فرآیند تکمیل اظهارنامه مالیاتی را بر اساس آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی به‌ طور دقیق بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با اطمینان اظهارنامه خود را تنظیم و ارسال کنید. 

 

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی یک گزارش مالی رسمی است که افراد و کسب‌وکارها برای اعلام درآمد، هزینه‌ها و میزان مالیات پرداختی خود به سازمان امور مالیاتی ارائه می‌دهند. این سند به دولت کمک می‌کند تا مالیات‌ها را به‌ طور عادلانه محاسبه کند و از شفافیت مالیاتی اطمینان حاصل شود.

عدم ارسال به‌موقع اظهارنامه می‌تواند منجر به جریمه‌های سنگین یا حتی تعیین مالیات به‌صورت علی‌الرأس شود. بنابراین آگاهی از نحوه آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی اهمیت زیادی دارد. در ادامه گام‌به‌گام نحوه تنظیم صحیح اظهارنامه را بررسی می‌کنیم تا بتوانید این فرآیند را بدون مشکل انجام دهید. 

 

مزایای ارسال اظهارنامه به موقع

شما وقتی بتوانید به موقع اطلاعات خود را به سازمان تسلیم کنید حوزه مالیاتی هم اسناد و مدارک شما را طبق اطلاعاتی که ارسال کرده اید بررسی و میزان مالیات را مشخص می کند البته در صورتیکه مابقی تکالیف خود را هم کامل انجام داده باشید. خوبی این روش این است که شما علاوه بر معافیت ها و بخشودگی هایی که اظهارنامه برای شما در نظر گرفته شده است استفاده می کنید، نسبت به درآمد ابرازی هم رسیدگی می شوید و در صورتیکه مدارکی کم و کسر نداشته باشید باید مالیاتی پرداخت کنید که خودتان اعلام کرده اید.

 

مبلغ دریافت برای تکمیل اظهارنامه در کافی نت ها

برای تکمیل اظهارنامه توسط کافی نت یا پست بانک ها به شرح زیر است :

در تهران در شهرستان
بین 50 هزار تومان تا 200 هزارتومان بین 20 هزار تومان تا 100 هزارتومان

اما شما با استفاده از ابزاری که ما برای شما قرار داده ایم به راحتی می توانید آموزش مالیات در زمینه های مختلف از جمله اظهار نامه را فرا بگیرید و تمام فایل ها و ابزارهای مورد نیاز هم برای سال های بعد و یا همکارانتان استفاده کنید.

 

عواقب عدم تسلیم اظهارنامه

در صورتیکه اطلاعات خود را تا پایان مهلت مقرر به سازمان امور مالیاتی ارسال نکنید از 30% جریمه برخوردار می شوید. حال سوالی که پیش می آید 30% از کدام مبلغ؟ ببینید وقتی شما اظهارنامه خود را ابراز نکنید حوزه مالیاتی طبق جداولی که دارد خودش مبلغ مالیاتی را برای شما در نظر می گیرد و 30% آن مبلغی که خودش مشخص می کند شما را جریمه می کند و این جرایم هم غیر قابل بخشودگی هستند و باید شما نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. مشکل بعدی که عدم ارائه اظهارنامه بوجود می آید این است که مالیات شما را بصورت علی الراس محاسبه می کنند یعنی کاری به سود و زیان شما ندارند و هزینه های شما را در نظر نمی گیرند و حوزه مالیاتی براساس جدول ضرایبی که دارند مالیات شما را محاسبه می کنند.

 

مدارک مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه

گروه اول

  1.  اطلاعات هویتی ( اطلاعات هویتی و مکانی – مجوزهای فعالیت اقتصادی )
  2.  درآمد مشمول مالیات ، بخشودگی های مالیاتی ، معافیت های قانونی و مالیات متعلق
  3.  موجودی مواد و کالا در اول و پایان دوره
  4.  واردات و صادرات کالاها و خدمات
  5.  صورت حساب سود و زیان
  6.  ترازنامه
  7.  اطلاعات شرکاء
  8.  اطلاعات حساب هاب بانکی مربوط به فعالیت شغلی

گروه دوم

  1.  اطلاعات هویتی ( اطلاعات هویتی و مکانی – مجوزهای فعالیت اقتصادی )
  2.  درآمد مشمول مالیات ، بخشودگی های مالیاتی ، معافیت های قانونی و مالیات متعلق
  3.  موجودی مواد و کالا در اول و پایان دوره
  4.  صورت درآمد و هزینه ( اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات و هزینه های مربوط )
  5.  اطلاعات اموال و دارایی ها مربوط به فعالیت شغلی
  6.  اطلاعات شرکاء
  7.  اطلاعات حساب های بانکی مربوط به فعالیت شغلی

گروه سوم

  1.  اطلاعات هویتی ( اطلاعات هویتی و مکانی – مجوزهای فعالیت اقتصادی )
  2.  درآمدمشمول مالیات ، بخشودگی های مالیاتی ، معافیت های قانونی و مالیات متعلق
  3.  خلاصه درآمد و هزینه ( اطلاعات خرید و فروش کالا و خدمات و هزینه های مربوط )
  4.  اطلاعات شرکاء
  5.  اطلاعات حساب های بانکی مربوط به فعالیت شغلی

 

در صورتیکه از گروه بندی مشاغل اطلاع ندارید مقاله مربوط به آیین نامه ماده 95 را بخوانید همچنین در صورت داشتن هرگونه اعتراض به مالیات می توانید با مشاوران راوی حساب مشورت کنید.

برای تسلط کامل به نرم افزار اظهارنامه و آموزش های کامل به صفحه شبیه ساز اظهارنامه زیر مراجعه کنید و از رقبای خود برای همیشه پیشی بگیرید و همچنین در صورت تمایل به یادگیری بیشتر دوره مالیات را دانلود کنید.

 

 

نویسنده : محمد جواد عظیمی فرد

 

سوالات مرتبط درباره این مقاله

اظهارنامه مالیاتی سندی رسمی است که اشخاص حقیقی و حقوقی برای اعلام درآمدها، هزینه‌ها و محاسبه مالیات پرداختی خود به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کنند. تنظیم صحیح این اظهارنامه از جریمه‌های مالیاتی جلوگیری می‌کند.

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول مالیات هستند از جمله صاحبان کسب‌وکارها، شرکت‌ها و افراد دارای درآمد مشمول مالیات باید اظهارنامه مالیاتی خود را در مهلت مقرر ارسال کنند. شرکت در دوره آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما قرار می‌دهد.

مهلت ارسال اظهارنامه برای اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد و برای اشخاص حقوقی تا ۳۱ تیر هر سال است. تأخیر در ارسال می‌تواند منجر به جریمه‌های مالیاتی شود.

برای یادگیری اصولی و گام‌به‌گام می‌توانید از آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سامانه‌های معتبر استفاده کنید. این آموزش‌ها به شما کمک می‌کنند تا فرآیند تنظیم و ارسال را بدون خطا انجام دهید.

بله؛ اگر پس از ارسال اظهارنامه متوجه اشتباهی شدید می‌توانید قبل از بررسی سازمان مالیاتی، اظهارنامه اصلاحی را ارسال کنید. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی بهتر است از آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی بهره ببرید.

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 1

وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - mostafa

اگر مالیات ما بر طبق ماده 131 محاسبه میشود پس ضریب مشاغل به چه صورتی کاربرد دارند ؟
وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

پشتیبان سایت

ضریب مالیات براساس جدول ضرایب تعیین می شود و نرخ مالیات براساس ماده 131